1a Advent

Älskar alla fina stjärnor och ljusstakar som lyser i allas fönster. Det är så mysigt.

Igår fick Ville vara hos farmor första gången sedans augusti så vi hade Fia Kalle och Rebbe Ola + barn på besök.
Var meningen alla skulle vara barnfria men Fias mamma blev sjuk så hade ingen barnvakt längre och då kunde Rebbe & Ola ta med sina ändå för de leker bra ihop.  Vi åt tacos och sjöng singstar, tävlade tjejerna mot killarna. Vi var bäst såklart! hehe

Idag blev det fika hos Eija och en liten runda på stan, julskyltningen. Vi var nog inne lite tidigt för var inte så mycket att se på när vi var där. Köpte vårt första strykjärn som vi hittade billigt på Claes Ohlson. Äntligen haha
Nu slipper vi fråga efter Fias.

Ute övningskörde igår, det gick bra. Nästa lektion blir om backning , tror jag. Önskar jag hade mer tid för att köra. Men till sommaren hoppas jag få kortet.
Rätt trött nu fast kl bara är sex. Ska ner hänga upp tvätten , den har jag visst glömt bort.


Måndag 23 november

Ja det var visste längre sen jag trodde att jag bloggade.
Har haft full rulle senaste tiden tycker jag. Dagarna går så snabbt nu är man jobbar. Går upp halvsex, cyklar med Ville till dagis halv sju. tar bussen till jobbet. hemma igen vid fyra. gör middag till ville. busar och leker med han till halv sex sen är det dags för han att sova. ja en och en halvtimme hinner vi mysa och busa på kvällen bara. så har inte vidare lust att göra andra saker efter jobbet, tar vara på all tid med ville jag kan.

Förra lördagen blev han sjuk med lite feber och hosta. natten till söndagen så lät han och skorra som en gammal gubbe. så på söndagen åkte vi in till akuten med han för att se vad det var. först hon på akuten man skulle berätta för vad det var för fel var så otrevlig och empatilös. borde leta efter annat jobb! sen fick vi träffa en läkare som hänvisade oss vidare till barnakuten för att utesluta lunginflammation. där var alla jätte trevliga. men bara en vuxen fick följa med in på avdelningen pga av svininfluensan. men jag fick gå in och lämna kläder och mat till dem. konstigt då har jag ju redan vart inne på avdelningen och kunnat smitta. stackars peter var i flera timmar inne på ett litet rum med Ville utan leksaker. hur lätt är det att roa en liten ettåring i ett instängt rum. och det borde inte heta akuten när det tar 8 timmar! tiden med en doktorn var sammanlagt max en halvtimme.
jaja iaf vi fick åka hem igen med en slemlösande hostmedicin. men till måndagen var Ville ännu värre med nästan 40 graders feber. på akuten på söndagen hade han inte haft så mycket skorrande, kommer inte på ordet vad jag kan kalla ljudet. så vi åkte in igen bara för att de skulle få höra. så hade han falsk krupp. inget allvarligt, det låter tydligen mycket värre än det är. och på måndagen fick vi båda vara med :) de sa inte till oss iaf hehe.
tog fyra timmar, ville fick andas in nån lustig medicin och de gav honom någon slags lösning som hjälpte rätt bra.
den var inte populär men det kompenserade läkarna med glass och saft.

I lördags blev det en liten barnfri tur på stan med Carro. Det var trevligt! köpte nya skor på HM-129 kr. billigare kan det inte bli och en vit t-shirt till ville som han ska ha under sin kofta på torsdag då det är fotografering.
Och igår kom Eija och busade med Ville. Tog en tripp ut och övningskörde på kvällen. Tack för att du vill och vågar köra med mig haha ;) Kan teorin nu , behöver bara lära mig köra ordentligt sen kan jag få det förbaskade kortet ;) vad jag längtar!
jag önskar mig ett körkort i julklapp hehe .

 Ville 3 månader

Grattis till Milla som fått tillökning i familjen! En liten super söt blond tjej vid namn Holly ;)
Önska vi också kunde ses snart!

Nu är det dags ner att äta! blir kassler och potatisgratäng ..mm...


4/11-2009 Ville 1år!!!

Ja då har min älskade lilla plutt blivit ett år!
Det har vi firat med två stycken kalas. Det första hade vi 1 november, då mina släktingar kom på besök och även Farmor Eija fick haka på där. Sen hade vi det andra igår (7 november), då Peters sida och galningarna Anna Lea och Nella kom.
Tog mycket bilder med min mobil , och vet inte var bluetoothen är så kan inte föra över de till datan.
Så hade visst inte bilder på alla gäster. Men de var fullt ös på båda kalasen bland ungarna.


  

  

  

  Måste ju kladda på tårtan ;)

  

  

  

Filip var här på självaste födelsedagen! 

 Här har vi Max, Villes nya kusin! Var så snäll och go, sov mesta delen :)




Fia & Kalle med barn stannade kvar längre igår kväll. Kul sitta tragga lite. Peter busade så mycket med Lias & Melicia sen när Ville gått och lagt sig. Själv orka man mest bara titta på hehe

"Morbrors ungar" som peter säger :) lite trötta efter allt ståhej
 

Tack alla som kom och uppvaktade vår skatt! Tackar så jättemycket för de fina sakerna och kläderna
han har fått!



 Söndagkväll och bus med farmor och alla nya leksaker!


Och Grattis till Peter -FarsDag idag!

Ja nu är klockan halvåtta, söndagkväll. Upp tidigt i morgon igen. Ska kila ner titta på tvn nu.






RSS 2.0